Heb je een vraag over jouw account? Of ervaar je technische problemen met het platform? Neem dan contact op met jouw hulpverlener of de organisatie waarbij je bent aangesloten. Je vindt de contact gegevens van de organisatie onderaan in het platform.

Of neem een kijkje bij de veelgestelde vragen op deze supportsite.(Opent in nieuwe venster) Misschien staat jouw vraag hier tussen.

Homepage

Wanneer je inlogt kom je terecht op de homepage. Dit is het overzicht van jouw account. Wat kun je hierop zien?

Catalogus

Wil je graag zelf aan de slag met een van onze modules of dagboeken? Minddistrict biedt een catalogus waar je zelf één of meerdere online modules of dagboeken kunt starten. Hierbij is begeleiding van jouw hulpverlener niet nodig. Ga in je menu naar 'Catalogus' voor het aanbod.

Klik op 'Bekijken' om meer over de module of het dagboek te lezen. Klik op 'Start' als je aan de training of het dagboek wilt beginnen.

Taken

Bij 'Taken' vind je alle openstaande taken van jouw account. Je ontvangt een nieuwe taak als jouw hulpverlener bijvoorbeeld een nieuwe module voor je heeft klaargezet of als je in een module hebt aangegeven dat je een dagboek bij wilt houden.

Als je op de taak klikt, opent de module of het dagboek zodat je er aan kunt beginnen. De taak zal dan verdwijnen uit jouw takenlijst.

Contact

Contact

Wil je snel starten met een videobelgesprek? Bekijk hier de instructies(Opent in nieuwe venster).

Onder 'Contact' vind je een overzicht van alle gesprekken die je hebt in het platform. Ongelezen berichten kun je herkennen aan de 'Ongelezen' tag.

Je kunt een nieuw gesprek starten met een gekoppelde professional of een naaste door op 'Start gesprek' te klikken. Je kunt ook in een bestaand gesprek berichten sturen.

Een gesprek zonder berichten wordt automatisch na 24 uur verwijderd.

Gespreksfuncties

In het tekstvlak kun je berichten typen en versturen. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen (max. 10 MB per bijlage; max. 40 MB per bericht). Als je beheerder bent van het gesprek (jij hebt het gesprek gestart) dan kun je:

• het bericht een onderwerp geven;
  • deelnemers toevoegen of deelnemers uit een gesprek verwijderen;
  • een videobelgesprek starten.
Niet iedere organisatie heeft de optie videobellen. Het kan dus zijn dat je deze knop niet ziet.

Nickname

Het is mogelijk dat je wordt uitgenodigd in een groepsgesprek met andere cliënten. Je krijgt de naam van de andere deelnemers niet te zien. Zij kunnen ook jouw naam niet zien. Voordat je gaat deelnemen aan het gesprek word je gevraagd om een nickname in te voeren. Deze nickname mag niet te veel lijken op je eigen naam.

Je kunt ook bij je instellingen jouw schermnaam en nickname wijzigen.

Videobellen

Hier wordt de functionaliteit videobellen uitgelegd. Wil je snel aan de slag met videobellen? Klik dan hier voor deze instructies.(Opent in nieuwe venster)

Videobellen

Niet elke organisatie biedt de optie tot videobellen. In dat geval zie je deze functie niet beschikbaar in jouw platform.

Met videobellen kun je op afstand een veilig gesprek voeren binnen het platform met je hulpverlener. Je kunt met jouw hulpverlener spreken vanuit je vertrouwde thuisomgeving.

Videobellen werkt het beste op de browser Chrome. Voor iPhone of iPad kun je de browser Safari gebruiken. Je kunt nu ook videobellen met de Minddistrict app!

Start een gesprek

Je kunt met je hulpverlener afspreken dat hij/zij degene is die het gesprek opstart, om verwarring te voorkomen. Als je zelf een gesprek wilt starten kun je hieronder de instructies lezen.

Videobellen is onderdeel van de gesprekkenfunctionaliteit in het platform. Zo start je een videobelgesprek:

1. Klik op 'Contact' of klik op de gesprekswolkjes van degene met wie een videobelgesprek wilt voeren. Je kunt een nieuw gesprek starten of een bestaand gesprek openen.

2. Klik op 'Start videobelgesprek'.

3. Sta toe dat de browser de camera en de microfoon gebruikt.

Ervaar je problemen met videobellen? Kijk op deze pagina voor oplossingen bij videobelproblemen.(Opent in nieuwe venster)

Het videobelgesprek opent zich in een nieuw tabblad. Hierdoor heb je mogelijkheid om in het andere tabblad het Minddistrict platform gebruiken zonder dat het invloed heeft op het videobelgesprek. Je kunt naast het videobellen elkaar berichten blijven versturen.

Videobelfunctionaliteiten

Het videobellen bevat een aantal functionaliteiten. In een videobelgesprek kun je:

• het scherm vergroten.
  • je scherm delen. je mircofoon aan- of uitzetten.
  • je camera aan- of uitzetten.
  • het gesprek beëindigen.
  • meerdere deelnemers uitnodigen (degene die het gesprek is beheerder van het gesprek), tot maximaal 12.

Daarnaast kun je zien welke deelnemers er in het gesprek zitten en of zij hun microfoon aan of uit hebben. Er is een klok ingebouwd zodat je kunt zien hoe lang het gesprek duurt.

Legenda