Moeite met ontspannen of slapen? Last van somberheidsklachten? Of wil je gezonder leven? Onze modules en andere tools kunnen je helpen om meer inzicht in je klachten te krijgen en om hier beter mee om te gaan.

Zo bevatten onze modules uitleg, video’s en illustraties, oefeningen en voorbeelden. Met onze dagboeken/trackers kun je dagelijks je gedachten en herinneringen vastleggen. Zo krijg je inzicht in patronen en voortgang. Actieplannen helpen je om concrete doelen op te stellen én te behalen. En tot slot zijn er een aantal vragenlijsten beschikbaar die je hulpverlener kan inzetten.

Onze catalogus bevat meer dan 150 modules. Bekijk op onze website ons volledige aanbod van modules en andere tool(Opent in nieuwe venster). Zie je een interessante module of andere tool? Vraag je hulpverlener of deze beschikbaar is.

Modules

Modules kunnen door hulpverleners worden toegevoegd aan je account. Deze vind je op de homepage.

Als je klikt op 'Open overview' (links boven) ontvouw je de inhoudsopgave van de module. Zo kun je makkelijk en snel door de module scrollen.

Zelfhulpmodules

Daarnaast zijn er ook vaak zelfhulpmodules beschikbaar die je zelf kunt starten vanuit de Catalogus.

Klik op 'Bekijken' om meer over de training of het dagboek/tracker te lezen. Klik op 'Start' als je aan de training of het dagboek/tracker wilt beginnen.

Heb je per ongeluk een verkeerde module aangeklikt? Geen zorgen, je kan de module gemakkelijk archiveren via je homepagina. Lees op deze pagina meer over archiveren van modules.(Opent in nieuwe venster)

Feedbackmomenten

Een module doorloop je zelfstandig of met begeleiding van je hulpverlener. Als je hulpverlener de module begeleidt dan kunnen er een aantal verzendmomenten in de module zitten. Hierbij worden jouw antwoorden verstuurt naar de hulpverlener. Je hulpverlener kan dan feedback geven. Zodra je de feedback hebt ontvangen kun je verder met de module.

Zodra je jouw antwoorden verzendt kun je geen aanpassingen meer doen. Je hulpverlener ziet pas jouw antwoorden zodra je ze hebt verzonden.

Een gesprek starten binnen de module

Heb je een vraag voor je hulpverlener over de module? Dan kun je makkelijk binnen de module een gesprek starten. Klik hiervoor op het 'gesprekswolkje'. Je begeleidende hulpverlener krijgt een melding dat je een bericht hebt gestuurd. Ook de feedbackmomenten zijn een gesprek. Je kunt de gesprekken van de feedbackmomenten dan ook terugvinden bij 'Contact'.

Krijg je hulp van meerdere hulpverleners en zijn zij aan jouw account gekoppeld? Dan kunnen ze de gesprekken binnen de module zien. Wil je liever een één-op-één gesprek met je begeleidende hulpverlener? Start dan vanuit 'Contact' (of Homepagina) een gesprek met je hulpverlener. Dit gesprek is privé tussen jou en je hulpverlener.

Kijk bij 'Deelnemers' binnen de module om te zien wie er inzage heeft in de module en de gesprekken.

Favorieten

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor modules die gemaakt kunnen worden op zowel het web als de Minddistrict app.

Ben je handige tips tegengekomen? Heb je een nuttig filmpje gevonden die je vaker wilt bekijken of zou je graag makkelijk naar die ene oefening terug willen gaan? Je hebt de mogelijkheid om in modules pagina's te markeren als favoriet. Favoriete pagina's worden bij elkaar verzameld op jouw homepage of in Minddistrict app onder 'Profiel'. Zo kun je snel je favorieten terugvinden.

Favorieten op de homepage

Je favoriete pagina's vind je op het web terug op jouw homepage.

Favorieten in de Minddistrict app

Je favoriete pagina's vind je in de Minddistrict app terug bij jouw profiel.

Optionele oefeningen

Iedereen doet ehealth op zijn eigen manier en tempo. Veel modules bevatten 'Optionele oefeningen'. Dit zijn stukjes binnen de module die je ook zou kunnen overslaan als je dat zou willen.

Let wel op! Als eenmaal deze optionele oefeningen overslaat dan kun er ook niet meer naar terug.

Kun je modules printen?

Ja, je kunt modules, dagboeken/trackers en andere informatie printen vanuit je browser. Het verschilt per browser hoe dit precies werkt. Bij veel browsers doe je dit door met je rechtermuisknop op je scherm te klikken en dan voor 'Afdrukken' te kiezen.

Je mag deze geprinte stukken niet verspreiden! Houd er ook rekening mee dat je informatie binnen Minddistrict veilig opgeslagen is. Als je het print bevindt jouw informatie zich niet langer binnen de beveiligde omgeving.

In het Minddistrict platform zit geen printknop voor modules of andere tools. Dit is een bewuste keuze. Wil je hier meer over weten? Lees hier de blog van Dokter Ehealth over dit onderwerp.(Opent in nieuw venster)

Dagboeken/trackers

Het dagboek/tracker is een tool waarmee je dagelijks je gedachten en herinneringen kunt vastleggen. Zo krijg je inzicht in patronen en voortgang. Je kunt op verschillende manieren een dagboek/tracker starten:

1. Je kunt zelf een dagboek/tracker starten vanuit de catalogus.
  2. Een dagboek/tracker kan automatisch geactiveerd worden vanuit een module waarin je werkt.
  3. Een dagboek/tracker kan door jouw begeleider of hulpverlener voor je geactiveerd worden.

Je actieve dagboek(en)/tracker(s) vind je op je homepage.

Dagboek/tracker aanpassen (web-only)

Als je inlogt via het web, heb je de mogelijkheid om de datum en tijd van invullen aan te passen. Dit is bijvoorbeeld handig als je gister vergeten bent om je dagboek/tracker in te vullen.

Heb je per ongeluk het verkeerde dagboek/tracker aangeklikt? Geen zorgen, je kan het dagboek/tracker gemakkelijk archiveren via je homepagina. Lees op deze pagina meer over archiveren van dagboeken/trackers.(Opent in nieuwe venster)

Herinneringen met de Minddistrict app

Je kunt dagboeken en trackers ook gebruiken op de Minddistrict app. Je kunt dan herinneringen krijgen om je dagboek/tracker in te vullen. Deze herinneringen worden verstuurt in de vorm van pushnotificaties.

Ontvang je geen pushnotificaties meer? Vraag jouw hulpverlener om de takenplanning aan te passen. Jouw hulpverlener vindt meer informatie over de takenplanning op deze supportpagina voor hulpverleners(Opent in nieuwe venster).

Plannen/schema's

Plannen/schema's zijn een tool die je naast modules en dagboeken/trackers kunt invullen over uiteenlopende klachten. Er zijn verschillende plannen of schema's beschikbaar zoals bijvoorbeeld het signaleringsplan. Het signaleringsplan brengt jouw stressfactoren in kaart. Maar er zijn ook als/dan plannen beschikbaar die jouw helpen realistische doelen te stellen, oefenplannen om moeilijke situaties te oefenen of een schematherapie die je helpt bij het doorbreken van hardnekkige patronen.

De schema's/plannen staan bovenaan je homepage zodat je er makkelijk bij kunt. Je kunt je plannen/schema's altijd aanpassen, mocht er in tussentijd iets veranderen. Bovendien kun je met plannen/schema's aan de slag met de Minddistrict app!

Plannen/schema's aanpassen

Klik boven je homepage in de Minddistrict of via het web op je schema/plan. Vul je plan of schema in en klik op 'Opslaan'. Je hulpverlener(s) kunnen je plannen/schema's bekijken.

Vragenlijsten en ROM

Je hulpverlener kan een vragenlijst voor je klaarzetten. Met behulp van een vragenlijst kan je meten hoe het met je gaat. Je vindt de vragenlijst terug op de homepage in je platform.

Je antwoorden worden automatisch tussentijds opgeslagen, zodat je op een later moment verder kunt. Maar let op: sommige vragenlijsten zijn twee weken beschikbaar. Binnen die twee weken moet je de antwoorden verzenden naar je hulpverlener anders vervallen je eerder ingevulde antwoorden.

Meerdere vragenlijsten (ROM)

Je hulpverlener kan ook meerdere (dezelfde of verschillende) vragenlijsten voor je klaarzetten. Door de vragenlijsten op meerdere momenten in te vullen, zie je je eigen voortgang. Wanneer er een nieuwe vragenlijst voor je wordt klaar gezet ontvang je een email met de melding dat je een nieuwe vragenlijst hebt ontvangen. Ook ontvang je een taak op je takenlijst waarmee je het invullen van de vragenlijsten kunt starten.

Resultaten

Je kunt de resultaten van je ingevulde vragenlijsten terugzien. Klik hier op 'Bekijk resultaten' op je homepage.

Actieplannen

In een aantal modules heb je de mogelijkheid om een actieplan op te stellen. Met een actieplan kun je een persoonlijk doel maken om naartoe te werken en kun je je voortgang bijhouden en bekijken. Als je in een module een actieplan tegenkomt, zal je deze terugvinden op je homepage.

Stel een doel in

Om een actieplan te maken stel je eerst een haalbaar doel op voor jezelf. Stel je doel zo concreet mogelijk op. Je kunt jouw hulpverlener vragen jou daarbij te helpen. Selecteer daarnaast een einddatum en klik op 'Opslaan'.

Je hebt altijd de mogelijkheid om je doel (tussentijds) aan te passen. Je kunt een plan ook stopzetten en je voortgang op elk willekeurig moment invullen.

Voortgang bijhouden

Je wordt regelmatig herinnerd om je voortgang bij te houden. Noteer welke eerste stappen je hebt gezet om jouw doel te bereiken. Zet daarbij de voortgangsbalk een bolletje verder. Je ziet dat er langzaamaan een plantje begint te groeien. Dit plantje symboliseert jouw groei in het proces. Stappen om een doel te halen hoeven niet groot te zijn. Sterker nog, een doel heeft meer kans van slagen als je kleinere stappen neemt!

Screenings (browser-only)

Een screening is een vragenlijst en kan worden geactiveerd door je hulpverlener. Met behulp van een vragenlijst kan je meten hoe het met je gaat. Je vindt de screening terug op de homepage in je platform.

Je kunt een screening alleen via het web-platform maken en dus niet in de Minddistrict app.

Je kunt een vragenlijst tussentijds opslaan als je even wilt pauzeren en later verder gaan. Gebruik hiervoor de knop 'Tussentijds opslaan' onderaan de pagina.

Monitorings (browser-only)

Een monitoring bestaat uit één of meer vragenlijsten. Door de vragenlijsten op meerdere momenten in te vullen, zie je je eigen voortgang. Wanneer er een nieuwe monitoring voor je wordt klaargezet ontvang je een email met de melding dat je een nieuw meetmoment hebt ontvangen. Ook ontvang je een taak op je takenlijst waarmee je het invullen van de vragenlijsten kunt starten.

Je hebt twee weken de tijd om de vragenlijsten in te vullen.

Meetmomenten die je eerder hebt ingevuld kun je altijd blijven inzien via je homepage.

Je kunt een monitoring alleen via het web-platform maken en dus niet in de Minddistrict app.
Minddistrict ontwikkelt haar tools op basis van evidence based richtlijnen en in directe samenwerking met cliënten en hulpverleners.