Met videobellen kun je veilig een videobelgesprek voeren binnen het platform van Minddistrict. Hier vind je een aantal korte instructies en tips om zo snel en soepel mogelijk een videobelgesprek op gang te krijgen.

Je kunt videobellen gebruiken op je computer, laptop, mobiel of tablet. Maak gebruik van Google Chrome, tenzij je wilt videobellen op een iPhone of iPad. Gebruik dan de browser Safari. Je kunt nu ook videobellen met de Minddistrict app. Lees hier meer informatie over videobellen met de Minddistrict app(Opent in nieuwe venster).

Inloggen

Om te kunnen videobellen in Minddistrict heb je een account nodig binnen het Minddistrict platform. Heb je nog geen account? Vraag dan jouw hulpverlener om een account aan te maken. Heeft jouw hulpverlener een account aangemaakt maar heb je inlogproblemen? Kijk dan hier hoe je inlogproblemen kunt oplossen(Opent in nieuwe venster).

Bekijk de video

In deze video laten we je precies zien hoe een videobelgesprek in zijn werk gaat.

Ging dat te snel? Lees je liever dan dat je een video kijkt? Of ben je op zoek naar een specifieke stap?

We lichten hier nog een keertje de stappen toe, één voor één.

Het gesprek

1. Je wordt gebeld door je hulpverlener. Neem op.

2. Geef toestemming om je camera en microfoon te gebruiken.

3. Het gesprek vindt plaats.

Internetverbinding

Maak je je zorgen over de kwaliteit van je internetverbinding? Doe via http://www.speedtest.net(Opent in nieuwe venster) een test om de kwaliteit te controleren. Je hebt minimaal een download- en uploadsnelheid van 2Mbps nodig. Je kunt de snelheid vergroten door andere programma’s (tijdelijk) uit te zetten.

Vastgelopen?

Ben je vastgelopen en ben je opzoek naar een oplossing? Kijk dan op deze pagina voor oplossingen bij problemen met videobellen.(Opent in nieuwe venster)