Met videobellen kun je op afstand veilig een gesprek voeren binnen het platform met je hulpverlener. Je kunt met jouw hulpverlener spreken vanuit je vertrouwde thuisomgeving.

Ga je voor het eerst de Minddistrict app gebruiken en videobellen? Kijk dan hier voor een uitgebreide instructievideo.(Opent in nieuw venster)
Het kan zijn dat jouw zorgverlener niet de mogelijkheid tot videobellen aanbiedt.

Het is mogelijk om via de Minddistrict app met jouw hulpverlener te videobellen. Alleen de hulpverlener kan de videocall starten, jij als cliënt kan dit niet. Als de hulpverlener jou belt, kun je opnemen of weigeren aan de hand van het groene of rode icoontje wat in beeld verschijnt. Je krijgt een pop-up notificatie wanneer je ingelogd staat in de app. Als je één keer hebt ingelogd in Minddistrict, dan staat de app op de achtergrond aan. Dan krijg je alsnog een pop-up notificatie, ook al heb je de app niet geopend op je telefoonscherm.

Pop-up notificatie binnen de app voor een videocallPop-up notificatie buiten de app voor een videocall

Let op! Om de pop-up notificatie te ontvangen is het nodig om ingelogd te zijn in de app. Lees hier instructies om in te loggen op de Minddistrict app.(Opent in nieuw venster) Het is voldoende om de app op de achtergrond aan te hebben staan om de pop-up notificatie te ontvangen.

Neem je op? Geef dan de app toestemming om de camera en de microfoon te gebruiken door op 'OK' te klikken. Als je in gesprek bent via de app, dan zie je onderin je scherm 3 icoontjes. Linksonder zie je een microfoon waarmee je je eigen microfoon aan of uit kan zetten. In het midden staat een rode knop. Hiermee beëindig je het gesprek. En rechtsonder bevindt zich het icoontje van een camera. Hiermee zet je je eigen camera aan of uit. Wanneer er links bovenin een klein icoontje met een doorgestreept microfoontje staat, betekent dat dat jouw gesprekspartner zijn/haar microfoon uit heeft staan. Staat hier niks? Dan staat de microfoon van de gesprekspartner aan.

Zichtbare iconen tijdens een videocall