Als je gebruik wil maken van Minddistrict, dan heb je een account nodig. Dat gaat via de zorgorganisatie, bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk of de ggz-instelling. Elke aangesloten organisatie heeft een eigen minddistrictplatform. Je hulpverlener of een andere medewerker van de organisatie kan voor jou een account aanmaken. Daarmee kun je dan inloggen.

Bij Minddistrict beschermen we je gegevens zodat je veilig het platform kunt gebruiken. Dat maakt het inloggen soms niet makkelijker. Heb je problemen met inloggen? Bekijk hier onze supportpagina met oplossingen bij inlogproblemen.(Opent in nieuwe venster)

Hoe log ik in?

Jouw hulpverlener maakt voor jou een account aan in het platform van de organisatie. Je krijgt dan een welkomstmail toegestuurd. Klik op de link om een wachtwoord aan te maken. Jouw account wordt automatisch geopend in de browser en je kunt direct aan de slag.

Bookmark het webadres van het platform. Zo kun je de volgende keer snel vinden waar je kunt inloggen.

Op sommige platformen kun je zelf een account aanmaken. Ga op de inlogpagina naar 'Maak een account aan' en volg de stappen.

Wachtwoord instellen

Jouw account is beveiligd met een wachtwoord. Simpele, korte wachtwoorden zijn makkelijke te kraken. Daarom stellen we een aantal voorwaarden aan het wachtwoord:

• Minimaal uit 12 tekens bestaan
  • Minimaal 1 speciaal teken bevatten (bijvoorbeeld !@#$%*).
Wil je een sterk wachtwoord kiezen? Bekijk onze tips voor sterke wachtwoorden op de supportpagina met oplossingen bij inlogproblemen.(Opent in nieuwe venster)

Inloggen op de Minddistrict app

Vanuit de welkomstmail log je een 1e keer in via een browser en maak je een wachtwoord aan.

Je kunt hierna op 2 manieren inloggen op de Minddistrict app:

1. Met een QR code
  2. Met het e-mailadres en wachtwoord waarmee je ook op het platform inlogt.

Na het inloggen maak je een 5-cijferige pincode aan. Deze pincode maakt het eenvoudiger om volgende keren in te loggen. Je hoeft dan namelijk niet meer je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

Als inloggen met de pincode niet meer lukt, bijvoorbeeld omdat je die vergeten bent, dan kun je op de knop ‘Reset hier’ klikken. De app zal je dan vragen om opnieuw in te loggen met de QR-code of met je e-mailadres en wachtwoord. Daarna kun je je pincode opnieuw instellen.

Inloggen met QR code

Inloggen met een QR code werkt als volgt:

1. Download de Minddistrict app via Playstore (Android) of App store (iOS).
  2. Open de Minddistrict app.
  3. Kies voor 'Inloggen met QR code'.
  4. Log in op de web-versie van het Minddistrictplatform.
  5. Scan de code met je telefoon (deze vind je via je profiel).

Inloggen met je email en wachtwoord

Inloggen met je e-mailadres en wachtwoord werkt als volgt:

1. Download de Minddistrict app via Playstore (Android) of App store (iOS).
  2. Open de Minddistrict app.
  3. Kies voor 'Inloggen met e-mail'.
  4. Vul je e-mailadres en wachtwoord in (dit zijn dezelfde inloggegevens als voor het Minddistrictplatform).
Wil je weten wat je allemaal kan met onze app? Kijk dan hier om meer te weten te komen over de Minddistrict app.(Opent in nieuwe venster)

Inloggen met de twee-staps-authenticatie (2fa)

Het kan zijn dat jouw (zorg)organisatie gebruik maakt van twee-staps-authenticatie op het Minddistrictplatform. Dat biedt jou een extra beveiligingslaag om je account nog beter te beveiligen dan met een wachtwoord alleen. Twee-staps-authenticatie betekent namelijk dat je in 2 stappen inlogt: eerst vul je je wachtwoord in. Daarna vul je een code in die je op je telefoon ontvangt.

De twee-staps-authenticatie geldt voor inloggen via de browser. Niet ieder Minddistrict platform beschikt over de optie om gebruik te maken van twee-staps-authenticatie.

Twee-staps-authenticatie inschakelen

Soms is het voor jou verplicht om de twee-staps-authenticatie in te schakelen, soms is het voor jou een optie. Voor het inschakelen van de twee-staps-authenticatie kun je deze stappen volgen:

1. Je logt in op het Minddistrict platform
  2. Kies voor 'Stel 2FA in'
  3. Kies of je wilt authentiseren via een authenticatie applicatie op je telefoon (a) of via SMS (b). Wij adviseren om de authenticatie app te gebruiken omdat dit de veiligste keuze is.
  4. Je scant de QR code met je authenticatie applicatie (a) of je vult je telefoonnummer in (b)
  5. Klik op 'Doorgaan'
  6. Je vult de ontvangen code in
  7. Voltooi de 2FA setup
  8. Je ontvangt je recovery codes om op te slaan op een veilige plek

Goede authenticator apps zijn: Google authenticator, Microsoft authenticator; LastPass authenticator; Authy. Deze apps zijn gratis te downloaden.

Twee-staps-authenticatie aanpassen

Heb je eerder twee-staps-authenticatie ingesteld maar wil je instellingen veranderen, nieuwe herstelcodes aanmaken of de duur van de geldigheid van de code aanpassen? Dat kan. Je doet dit via de instellingen in je profiel.

De organisatie waarbij je bent aangesloten kan er voor kiezen om het invoeren van een authenticatiecode verplicht te maken of optioneel. Is het voor jou optioneel? Dan kun je de twee-staps-authenticatie ook uitschakelen bij de instellingen.

Wanneer wordt er om een authenticatiecode gevraagd?

Indien twee-staps-authenticatie is ingesteld, wordt op verschillende momenten om een authenticatiecode gevraagd:

• Bij het inloggen
  • Bij het veranderen van het wachtwoord
  • Bij gebruik van 'wachtwoord vergeten'
  • Na één uur inactiviteit
  • Bij het uitzetten van twee-staps-authenticatie

Daarnaast wordt om het wachtwoord gevraagd bij:

• Veranderen van twee-staps-authenticatie instellingen
  • Aanvragen nieuwe recovery codes
  • Uitzetten twee-staps-authenticatie

Wat als je je telefoon kwijt bent?

Bij het instellen van twee-staps-authenticatie ontvang je 6 recovery codes. Deze codes kun je gebruiken als je (tijdelijk) geen toegang tot je telefoon hebt. Als je óók deze recovery codes kwijt bent neem dan contact op met je hulpverlener of helpdesk van je (zorg)organisatie. Zij kunnen je twee-staps-authenticatie makkelijk voor je resetten.