Beschikbaar voor Android en iOS. Zoek op 'Minddistrict' in de Google Play Store of App Store.

Je kunt Minddistrict gebruiken via je internetbrowser, maar ook als app. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld in de trein zit en even snel een korte oefening wilt doen. Of als je dagelijks je dagboek wilt bijhouden. Op deze manier kun je op elk moment werken aan jouw herstel, gedrag of gezondheid. Bekijk ook eens onderstaande filmpje over het werken met modules in de app.

Nog niet alle tools zijn geschikt voor de mobiele app. Deze tools vindt je dan ook niet terug in de app maar wel via het web.

Navigatie door de Minddistrict app

Homepage

Op de homepage vind je je modules, dagboeken en actieplannen terug. Je kunt de volgorde van de modules veranderen op je homepage door de modules te slepen. De homepage geeft je een overzicht.
Niet alle tools zijn geschikt voor de Minddistrict app. Het kan dus zijn dat je tools niet terug ziet in de app maar wel via het web. Wil je toch vanaf je mobiele telefoon of tablet aan zo'n tool werken? Log dan in via een browser op jouw telefoon of tablet.

Catalogus

In de catalogus vind je zelfhulptrainingen en dagboeken. Wil je graag zelf aan de slag? Dan kun je hier één of meerdere online trainingen of dagboeken uitkiezen en starten. Die volg je dan zonder begeleiding van je hulpverlener.

Contact

Onder 'Contact' vind je een overzicht van alle gesprekken die je hebt. Berichten die je nog niet gelezen hebt kun je goed herkennen: daar staat ‘ongelezen’ bij.

Je kunt een nieuw gesprek starten door op het ‘schrijf-icoon’ te klikken in de rechterbovenhoek. Je kiest dan een aan jou gekoppelde professional of een naaste uit om het gesprek mee te beginnen. Je kunt natuurlijk ook een bericht sturen in een al bestaand gesprek.

Als je beheerder bent van een gesprek dan kun je het gesprek een onderwerp geven of het onderwerp aanpassen. Ook kun je deelnemers aan het gesprek toevoegen of eruit verwijderen. Je bent beheerder van het gesprek als je het bijvoorbeeld zelf gestart hebt.

Profiel en instellingen

Bij je profiel zie je jouw accountgegevens (naam, e-mailadres, etc.) bij 'Details'. Kloppen de gegevens niet of wil je gegevens wijzigen? Dit kun je aanvragen bij je hulpverlener of organisatie.

Je hebt hier ook je overzicht van al je pagina's die je als favoriet hebt gemarkeerd.  Wil je meer weten over de favoriet-functie? Lees dan hier verder. (Opent in nieuwe venster)

Daarnaast kun je binnen je profiel de instellingen van de app zien. Hiervoor klik je op het tandwiel-icoontje in de rechterbovenhoek. Bij de instellingen kun je:
  • jouw pincode veranderen
  • pushnotificaties aan- of uitzetten
  • gebruikersvoorwaarden teruglezen
  • privacyverklaring teruglezen
  • informatie over de app lezen en het versienummer van de app terugvinden
  • uitloggen

Videobellen met de Minddistrict app

Ga je voor het eerst de Minddistrict app gebruiken en videobellen? Kijk dan hier voor een uitgebreid instructiefilmpje

Met videobellen kun je op afstand veilig een gesprek voeren binnen het platform met je hulpverlener. Je kunt met jouw hulpverlener spreken vanuit je vertrouwde thuisomgeving.
Het kan zijn dat jouw zorgverlener niet de mogelijkheid tot videobellen aanbiedt.

Het is nu ook mogelijk om via de Minddistrict app met jouw hulpverlener te videobellen. Als de hulpverlener jou belt, kun je opnemen of weigeren aan de hand van de icoontjes die in beeld verschijnen. Neem je op? Geef dan de app toestemming om de camera en de microfoon te gebruiken door op 'OK' te klikken.