Deze pagina legt de functionaliteit videobellen uit. Wil je snel aan de slag met videobellen? Klik dan hier voor instructies.

INHOUDSOPGAVE

Videobellen

Met videobellen kun je op afstand een veilig gesprek voeren binnen het platform met je hulpverlener. Je kunt met jouw hulpverlener spreken vanuit je vertrouwde thuisomgeving.

Niet elke organisatie biedt de optie tot videobellen. In dat geval zie je deze functie niet beschikbaar in jouw platform.

Let op: videobellen is niet mogelijk met de browser Internet Explorer. Videobellen werkt het beste op de browser Chrome. Voor iPhone of iPad kun je de browser Safari gebruiken. Je kunt nu ook videobellen met de Minddistrict app. Klik hier voor meer informatie.

Start een gesprek

Je kunt met je hulpverlener afspreken dat hij/zij degene is die het gesprek opstart, om verwarring te voorkomen. Als je zelf een gesprek wilt starten kun je hieronder de instructies lezen.

Videobellen is onderdeel van de gesprekkenfunctionaliteit in het platform.

1. Klik op 'Contact' of klik op de gesprekswolkjes van degene met wie een videobelgesprek wilt voeren. Je kunt een nieuw gesprek starten of een bestaand gesprek openen.

2. Klik op 'Start videobelgesprek'.

3. Sta toe dat de browser de camera en de microfoon gebruikt.

Ervaar je problemen bij het opstarten van een videogesprek, klik dan hier voor oplossingen.

Het videobelgesprek opent zich in een nieuw tabblad. Hierdoor heb je mogelijkheid om in het andere tabblad het Minddistrict platform gebruiken zonder dat het invloed heeft op het videobelgesprek. Je kunt naast het videobellen elkaar berichten blijven versturen.

Videobelfunctionaliteiten

Het videobellen bevat een aantal functionaliteiten. In een videobelgesprek kun je:

• het scherm vergroten.
  • je scherm delen.
  • je mircofoon aan- of uitzetten.
  • je camera aan- of uitzetten.
  • het gesprek beëindigen.
  • meerdere deelnemers uitnodigen (degene die het gesprek is beheerder van het gesprek), tot maximaal 12. Klik hier om te zien hoe je dit kunt doen.

Daarnaast kun je zien welke deelnemers er in het gesprek zitten en of zij hun microfoon aan of uit hebben. Er is een klok ingebouwd zodat je kunt zien hoe lang het gesprek duurt.

https://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/17052485028/original/bMXzTzA9BW9nrX3_a5bTIiwTCoDtiTdSCw.jpg?1576847917

Legenda videobellen