Het kan zijn dat jouw (zorg)organisatie gebruik van twee-staps-authenitcatie op het Minddistrict platform. Dat biedt jou een extra beveiligingslaag om je account nog beter te beveiligen dan met een wachtwoord alleen. Twee-staps-authenticatie betekent namelijk dat je in 2 stappen inlogt: eerst vul je je wachtwoord in. Daarna vul je een code in die je op je telefoon ontvangt.

Niet ieder Minddistrict platform beschikt over de optie om gebruik te maken van twee-staps-authenticatie

Twee-staps-authenticatie inschakelen

Je kun kiezen om wel of geen gebruik te maken van twee-staps-authenticatie. Als je ervoor kiest om dit wel te doen, dan volgen er aan aantal stappen:

• Je voert nogmaals je wachtwoord in
  • Kies of je wilt authentiseren via SMS (a) of een authenticatie applicatie op je telefoon (b)
  • Je vult je telefoonnummer in (a) of je scant de QR code met je authenticatie applicatie (b)
  • Je vult de ontvangen code in.
  • Je ontvangt je recovery codes om op te slaan op een veilige plek.

Twee-staps-authenticatie uitschakelen

Heb je eerder twee-staps-authenticatie ingesteld, maar wil je het weer uitschakelen? Dat kan. Je doet dit via de instellingen in je profiel.

Wanneer wordt er om een authenticatiecode gevraagd?

Indien twee-staps-authenticatie is ingesteld, wordt op verschillende momenten om een authenticatiecode gevraagd:

• Bij het inloggen
  • Bij het veranderen van het wachtwoord
  • Bij gebruik van 'wachtwoord vergeten'
  • Na één uur inactiviteit
  • Bij het uitzetten van twee-staps-authenticatie

Daarnaast wordt om het wachtwoord gevraagd bij:

• Veranderen  twee-staps-authenticatie instelling
  • Aanvragen nieuwe recovery codes
  • Uitzetten twee-staps-authenticatie

Wat als je je telefoon kwijt bent?

Bij het instellen van twee-staps-authenticatie ontvang je 6 recovery codes. Deze codes kun je gebruiken als je (tijdelijk) geen toegang tot je telefoon hebt. Als je óók deze recovery codes kwijt bent neem dan contact op met je hulpverlener of helpdesk van je (zorg)organisatie. Zij kunnen je twee-staps-authenticatie resetten.