Je start een videobelgesprek vanuit je Minddistrict-platform. Om te kunnen videobellen maak je gebruik van het programma VidyoDekstop (of VidyoMobile als je een smartphone of tablet gebruikt). De eerste keer dat je gaat videobellen moet je dit programma installeren. De instructie hiervoor zie je automatisch in je scherm.

Niet elke organisatie maakt gebruik van videobellen binnen het Minddistrict platform. Als deze functie niet beschikbaar is dan zie je deze optie niet.

Hieronder vind je een overzicht van voorkomende problemen met videobellen. En wat je er aan kunt doen.

Algemeen

Probleem
Oplossing
De kwaliteit van de internetverbinding is niet goed genoeg. Het beeld hapert.

Wanneer mogelijk, maak zoveel mogelijk gebruik van een kabelnetwerk en schakel de draadloze verbinding uit.
De computer werkt zeer traag.
  • De computer gebruikt de accu. Dit vermindert de prestaties en video kwaliteit. Sluit de computer/laptop op netstroom aan.
  • Het energiebeheerschema van de computer staat niet goed afgesteld. Zet deze als het kan op “Hoge Prestaties”. Dit verbetert de prestaties en video kwaliteit.
  • Als je gebruik maakt van een USB hub om je apparaten (camera, microfoon) aan je computer aan te sluiten kan dat vertragend werken. Koppel deze direct in de USB poort van je computer in plaats van een USB hub.
  • De software is mogelijk niet up-to-date. Zorg ervoor dat je recente drivers (zoals de laatste DirectX video driver, als je een Windows gebruiker bent) hebt voor de randapparatuur die je gebruikt voor het videobellen, zoals je camera, microfoon, etc.
De verbinding van VidyoMobile op de smartphone of ander mobiel apparaat presteert niet goed.
Je kunt het draadloos internet gebruiken, maar het 3G of 4G netwerk van het mobiele apparaat werkt in dit geval mogelijk beter.

Beeldproblemen

Probleem
Oplossing
Ik zie wel iets, maar geen goed beeld.
Ga naar de configuratie van Vidyo, selecteer ‘devices’ en selecteer de juiste camera. Telefoons hebben tegenwoordig vaak 2 camera’s
Een ander programma maakt al gebruik van je webcam.
Sluit het andere programma af; je webcam kan maar voor 1 programma tegelijkertijd actief zijn.
Het stuurprogramma voor de webcam mist.
Installeer de juiste stuurprogramma’s . Start de computer opnieuw op als je de software en stuurprogramma’s hebt geïnstalleerd voor een nieuwe webcam.

Geluidproblemen

Probleem
Oplossing
Het geluid doet het niet (voorheen werkte het prima).
Kan het zijn dat je eerder met een headset hebt gebeld? Het videoprogramma (Vidyo) onthoudt alle laatste instellingen. Dit betekent dat wanneer je gebruik maakt van een headset, de instellingen mee wijzigen en worden opgeslagen. Als je de volgende keer wilt videobellen zonder headset kun je deze wijzigingen veranderen. Ga naar de configuratie van Vidyo, selecteer ‘devices’ en selecteer de juiste speakers.